MUĞLA / ULA - Atatürk İlkokulu

Şbt

"Su Verimliliği Seferberliği" projesi kapsamında okulumuz 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen resim yarışmasında derece alan ve katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz. Yarışmaya katkı sağlayan Ula İlçe Tarım Müdürlüğü'ne ve yarışmayı başlatan öğremenimiz Nihal DENİZ'e teşekkür ederiz.

Şbt

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "SU VERİMLİLİĞİ SEFERBERLİĞİ" projesinin tanıtım sunumunu okulumuz öğretmenlerinden Nihal DENİZ yapmıştır. Proje tanıtımına İl Tarım Müdürlüğü, Ula İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cüneyt YİĞİT katılmıştır.

Kas

Mavi yeşil okullar projesi kapsamında, okulumuzda pano ve  "israf avcıları" ekibi oluşturuldu.

Kas

Okulumuzda 24 Kasım Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı.

Ekm

Ula İlçe Stadyumu'nda gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenine; Ula Kaymakamı Mehmet Rıdvan DOĞAN, Ula Belediye Başkanı Özay TÜRKLER, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Özkan YALDIR, İlçe Emniyet Amiri Melih Veli TAYLAN, Genlik Spor İlçe Müdüresi Yağmur KÜÇÜK, İlçe Müdürümüz Cüneyt YİĞİT, kurum müdürleri, siyasi parti ilçe temsilcileri, oda başkanları, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Eyl

Kaymakam'ımız Sayın Mehmet Rıdvan Doğan beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü'müz Sayın Cüneyt YİĞİT okulumuzu ziyaret ettiler. Öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen  Kaymakam'ımız, sınıfları gezerek öğrencilere derslerinde eşlik edip, sohbet etti, onların istek ve şikayetlerini dinledi, tavsiyelerde bulunup, derslerinde başarılar diledi.

Haz

Okulumuz 4/B Sınıfı öğretmeni Berna EFE DURMAZ in öğrencileri ile birlikte yürüttüğü "My Soil,My Green" e-twinning projesi Avrupa Kalite Etiketi Ödülünü de almıştır. Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

OKULUMUZ eTwinning Scholl Label OKUL ETİKETİ ALMIŞTIR!!!

Okulumuz 2023-2024 eTwinning Okul Etiketi ile ödüllendirilmiştir!!!

EMEKLERİ GEÇEN Nihal DENİZ ve Berna Efe DURMAZ öğretmenlerimize  okulumuz adına teşekkür ederiz.

eTwinning okulu olmak ne demek?

eTwinning projeleri, planlanan çalışmaların, öğrenci merkezli etkinliklerle yürütüldüğü ve bu etkinliklerin çevrimiçi ortamda ortaklarla paylaşıldığı, farklı okullardan, farklı ülkelerden öğrencilerin işbirliğini esas alan projelerdir.

eTwinning öğrenciye ne kazandırır?

Yabancı dil pratiğini geliştirme, Bilişim teknolojilerini derslerinde etkin biçimde kullanabilme, Derslerini öğrencilerin daha fazla motive olmasını sağlayarak, daha eğlenceli hale getirebilme, Mesleki açıdan kendini geliştirebilme.

eTwinning okul nasıl olunur?

Okulda en az üç aktif öğretmen olması gerekmektedir. Aktiflik durumu, son iki yıl içerisinde bir projeye dâhil olmak, son iki yıl içinde Merkezi Destek Servisi veya Ulusal Destek Servisi tarafından yürütülen mesleki gelişim etkinliklerine katılmış olmak veya gruplara dâhil olmak şeklinde tanımlanmaktadır.

eTwinning Okulu Etiketi nedir?

eTwinning Okulları, eTwinning değerlerini okul yönetiminin desteğiyle okul politikalarına, uygulamalarına ve mesleki gelişim süreçlerine dahil ederler.

eTwinning, söz konusu Etiket ile, sadece bireysel olarak eTwinner’ların değil, aynı zamanda öğretmen ekiplerinin ve okul liderlerinin birlikte çalıştığı tüm okulun katılımını, çabasını ve bağlılığını tanıyarak değerlendirir.

Söz konusu Etiketi alan okullar, objektif olarak değerlendirilebilecek etkinliklerle gelişim yolculuğuna çıkmaya hazır ve istekli durumdadırlar.

eTwinning Okulları Misyon Bildirisi, tüm eTwinning Okullarının pusulasıdır.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programımız Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtında, Ula Kaymakamı Baha BAŞÇELİK, Ula Belediye Başkanı Özay TÜRKLER, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Değer TOPUZ, Şube Müdürlerimiz, İlçe Protokolü, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla çelenk sunma töreniyle başladı.

Çelenk Sunma Töreni ile başlayan program Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'nda düzenlenen kutlama programı ile devam etti.

Nis

Mavi Yeşil Okullar projesi kapsamında Ula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu Muğla İl Temsilciliği işbirliğinde düzenlenen Satranç Turnuvası Atatürk İlkokulu Konferans Salonu'nda 2 gün süren turnuva heyecanının ardından sona erdi.

Toplam 4 kategoride  düzenlenen turnuvanın dereceleri şu şekildedir:

8 Yaş Altı Kategorisinde dereceye giren öğrencilerimiz;

1. Yusuf Eymen ILGIN - Atatürk İlkokulu

2. Berat ZEREN - Çıtlık İlkokulu

10 Yaş Altı Kategorisinde dereceye giren öğrencilerimiz;

1. Kerem ZİYAN - Atatürk İlkokulu

2. Bilal TOZUN- Atatürk İlkokulu

3.  Muhammed Miraç BİLGİN - Çıtlık İlkokulu

12 Yaş Altı Kategorisinde dereceye giren öğrencilerimiz;

1. Deniz YÜREK - Gökçe Zeynep Gönen Ortaokulu

2. Poyraz Şaban TEZCAN - Gökçe Zeynep Gönen Ortaokulu

3. Emir Taha EJDER - Gökova Salih Güneyman Ortaokulu

14 Yaş Altı Kategorisinde dereceye giren öğrencilerimiz;

1. Yiğit DEVECİ - Gökova Salih Güneyman Ortaokulu

2. Salih Buğra AKSOY - Gökçe Zeynep Gönen Ortaokulu

3. Alper KAYAN - Gökova Salih Güneyman Ortaokulu

Turnuvada dereceye giren sporcuların madalyaları düzenlenen törenle verildi. Turnuvaya katılım gösteren ve derece alan tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

eSafety Label

Bronz Etiketimizi aldık.

Ara

Okulumuz sınıf öğretmenlerinden Nihal DENİZ öğretmenimiz Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Bilim Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde Atatürk Kültür Merkezi'nde gereçekleştirilen " TÜBİTAK-SOBAG 1001 projesi kapsamında gerçekleştirilen BİSDEM Projesi Öğretmen Çalıştayı'na katılmış, öğrencileriile gerçekleştirdiği "Arılar ve Kovanlar" projesinin sözlü sunumunu gerçekleştirmiştir.

Ara

24 Kasım  Öğretmenler Günü Kutlama Programı