MUĞLA / ULA - Atatürk İlkokulu

Ara

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yılı ilçemizde ve okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Ara

Bugün ülkemizin her köşesinde olduğu gibi şehrimizde de öğretmenlerin, velilerin ve öğrencilerin yürekleri aynı tatlı heyecanla çarpmaya başladı. Heyecanla çarpan yüreklerin bir arada olduğu İlköğretim Haftası etkinlikleri okulumuz, Ula Atatürk İlkokulu tarafından düzenlenen danslar, şiirler ve halk oyunları gösterisi eşliğinde coşkuya devam etti.

May

Okulumuz öğretmenlerinden Nihal DENİZ'in eTwinning kapsamında gerçekleştirdiği Plogging Etkinliğine İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ,Şube Müdürlerimizle Okul idaremiz katılmıştır.  Öğretmenimiz ve sınıfımızı tebrik ediyoruz.

May

Okulumuz öğretmenlerinden Nihal DENİZ'in çevreye ve doğaya duyarlılık ve atık malzemeleri kullanma kapsamında  gerçekleştirdiği " Tohum Topacı" etkinliği büyük bir başarı ile tamamlandı. Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Tarihin en büyük savunma zaferlerinfen birinin yaşandığı Ulu Önderimiz M.Kemal Atatürk 'ün tarih sahnesine çıktığı kahramanlarımızın ebedi istiratgahı Çanakkale'yi ; bastığımız yeri toprak diyerek geçmeden,tanıyarak gezdik.

May

Okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri İzmir Gezisi yapıp gezip eğlendiler. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları ilçemiz genelinde büyük bir coşkuyla kutlandı.

Nis

Okulumuzda Dünya Tiyatrolar Günü kutlandı.Okulumuzun çeşitli şubelerinin hazırladığı tiyatro gösterileri günümüze neşe getirdi. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Muğla il geneli ve okulumuzda deprem tatbikatı başarı ile yapıldı.

Mrt

Okulumuz 3/B sınıfı öğrencisi Ece Beren KURU "İstiklal Marşı'mızı Güzel Okuma Yarışmasında " ilçe birincidi olmuştur. Öğretmenimizi ve öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Ula Atatürk İlkokulundan Nihal Öğretmenimiz ve öğrencilerinin proje kapsamında güzel bir video kesiti hazırlamışlardır. Öğretmenimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Okulumuzun,  e-Twinning projelerinde Kalite Etiketi alan öğretmenlerimiz:

Berna Efe DURMAZ

Nihal DENİZ

Pembe Nur SARI

Muğla Akreditasyon

Okulumuz Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Akreditasyon Ağına katılmaya hak kazanmıştır.

Nis

Okulumuz anasınıfı öğretmeni Pembe Nur Sarı tarafından gerçekleştirilen e-Twinning projesi.

Proje, STEAM'in temellerini okul öncesi dönemde atmak amacıyla yapılmıştır. Bu proje ile birçok mimar ve mühendise ilham kaynağı olan ekosistemin dahi mühendisleri haayvanları ve evlerini araştırıp, inceleyerek en ekolojik malzemeleri kullanarak, muhteşem mühendislik tasarımları ve sıra dışı evler tasarlamışlardır.Ayrıca bu proje ile hayvanların evlerini tasarlarken iklim değişikliklerinin canlılar üzerindeki olumsuz etkilerini de araştırarak, sorunlara çözüm önerileri getirmiş ve ekosistemi yakından tanımışlardır.